Agentschap Telecom Nieuws

Nieuwsberichten op Agentschap Telecom
  1. Ontwikkel minimumeisen en standaarden voor de digitale veiligheid van het ‚ÄėInternet of Things‚Äô. Daarvoor pleit Agentschap Telecom in de Staat van de Ether 2017¬†die vandaag is gepubliceerd.¬†Onveilige apparaten zijn vatbaar voor ongewenste toegang door internetcriminelen en cyberinfecties. Dat kan uiteindelijk leiden tot grootschalige uitval van ICT-netwerken en geautomatiseerde bedrijfsprocessen.
  2. Agentschap Telecom heeft de aanvragen beoordeeld voor de vergunningen voor¬†twee kavels¬†voor niet-landelijke commerci√ęle radio, met bijbehorende vergunningen voor digitale radio-omroep. Het gaat om de kavels in de Randstad (B05)¬†en Leusden (B36). Omdat voor het kavel B05 meerdere aanvragen aan alle eisen van de veilingregeling voldoen, gaat Agentschap Telecom de vergunning veilen. Voor B36 voldeed √©√©n aanvraag aan alle eisen van de veilingregeling, deze vergunning is om niet verleend.
  3. In de gemeente Weststellingwerf is de mobiele dekking buitenshuis over het algemeen goed. Dat is de conclusie van Agentschap Telecom naar aanleiding van het onderzoek naar mobiele dekking en bereikbaarheid in de Friese gemeente.
  4. Code Oranje blijft van kracht voor de graafsector. Schade door graafwerkzaamheden komt nog te vaak voor; de gewenste daling gaat niet snel genoeg. Dat constateert Agentschap Telecom op basis van cijfers van het jaarverslag van het Kadaster.
  5. Agentschap Telecom heeft een ruimtevaartvergunning verleend aan Hiber. Met deze vergunning mag Hiber vanuit Nederland satellieten tot 2000 kilometer boven het aardoppervlak exploiteren. Hiber wordt hiermee de vijfde vergunninghouder binnen de Wet ruimtevaartactiviteiten. Hiber verwacht de eerste satelliet in juli vanuit India te lanceren en de tweede satelliet in augustus vanuit Amerika. Daarmee komt dit jaar het aantal satellieten die onder Nederlandse wetgeving vallen en zich in een baan om de aarde bevinden op 16 satellieten.