Nieuws vanuit het bestuurVerzonden aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beste deelnemer,

Graag u aandacht voor het volgende;

1. Op woensdag 7 maart is onze website (dares.nl) van 18.00 tot 21.00 uur (of korter) tijdelijk, vanwege onderhoudswerkzaamheden niet beschikbaar.

2. Op zondag 8 april (zondag 1 april is het paaszondag) is er weer een 80m net , call PI9D, op 3645 kHz, start: 10.00 uur (lokale tijd). Wij realiseren ons dat N-amateurs niet op 80m mogen uitkomen. Zodra de condities het toelaten zullen we ook op 40m gaan uitzenden. Daarnaast kan een N-amateur via een clubcall of in een DRCC met een PI9Dx call zich inmelden. Ontvangstrapporten welkom op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

3. Binnenkort gaan we de nieuwe Dares Deelnemers Administratie (DDA) uitrollen. 

4. Invoering AVG bij onze stichting

De AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) is de nieuwe privacywetgeving voor Europa. De verordening is per 25 mei 2018 van toepassing. Vanaf die datum geldt de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) niet meer.
Per wanneer gelden de nieuwe regels?

De AVG is op 25 mei 2016 in werking getreden, maar is pas vanaf 25 mei 2018 daadwerkelijk van toepassing. In de tussentijd geldt een overgangsperiode. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een stappenplan gepubliceerd waarmee organisaties zich kunnen voorbereiden.

Wat verandert er voor organisaties?
Onder de AVG hebben organisaties, zoals de stichting Dares, die persoonsgegevens (DDA, dares.nl, nieuwsbrief) verwerken meer verplichtingen. Er wordt in de AVG meer nadruk gelegd op de verantwoordelijkheid van organisaties zelf om te kunnen aantonen dat zij zich aan de wet houden (accountability).

Wat verandert er voor mensen van wie persoonsgegevens worden verwerkt? Privacyrechten worden versterkt en uitgebreid. Mensen krijgen meer mogelijkheden om voor zichzelf op te komen bij de verwerking van hun gegevens.

Zo wordt het voor organisaties belangrijker te zorgen voor geldige toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens. Het recht om gegevens te laten verwijderen bestond al onder de Wbp, het recht om van de organisatie hun persoonsgegevens in een standaardformaat te ontvangen komt hierbij.

Om de persoonsgegevens (DDA, dares.nl, nieuwsbrief)  van u als deelnemer te mogen opslaan heeft het bestuur uw toestemming nodig. Op welke wijze dit moet gebeuren hoort u spoedig van ons.

Met vriendelijke groet,
Jan Rozema PA7O
secretaris