Nieuws PI4DEC

Dordrecht Radio Club
PI4DEC – Dordtse Elektronica Club DEC – PI4D
 1. Er wordt weer gewerkt aan het op volle sterkte brengen van het DEC-clubleven en het antennepark. Het kan namelijk weer! Doe dus mee met de activiteiten en ga bezig met je hobby bij de DEC! plandata: 30 april: klussen in en rondom het clubgebouw 14 mei: antenne-werken met gebruik van een hoogwerker.

  Meld je [...]

 2. Na de interessante lezing van Henk Kolijn PH3K over de bouw van een grondstation voor het werken over de Es’hail 2 – QO-100 is er een praktisch zelfbouw vervolg! Henk zal tijdens de DEC Makerspace op maandagavonden geĂ¯nteresseerden begeleiden in het opzetten van een QO-100 zend-ontvang installatie.

  Aanmelden hiervoor kan bij Henk Kolijn per [...]

 3. Diverse HF antennes behoeven onderhoud en voor het verrichten van werkzaamheden hieraan dienen we in gezamenlijkheid hier de schouders onder te zetten. De eerstvolgende klus- en antennewerk-zaterdag is op 16 april vanaf 10:00 uur.

  Buiten de organisator hebben we inmiddels drie collegiale DEC leden die er zullen zijn.

  Voor alle anderen graag aanmelden door een [...]

 4. Op woensdag 30 maart (aanvang 20:30 uur) geeft Henk Kolijn PH3K een praktische lezing over hoe je een QO-100 grondstation kunt maken met eenvoudige aan elkaar te koppelen modules. Geen theorie, wel veel praktijk. Wil je aan satelliet communicatie via de Es’hail 2 / QO-100 beginnen en weet je niet waar je praktisch moet [...]

 5. De ALV voorjaar 2022 van de Dordtse Elektronica club vindt plaats op woensdag 9 maart 2022. Aanvang: 20:30 in het clubgebouw.