Agentschap Telecom Nieuws

Nieuwsberichten op Agentschap Telecom
  1. Er komen verplichte veiligheidseisen voor ‘slimme’ apparaten. Dat besluit publiceerde de Europese Commissie vandaag. De eisen zijn er op gericht te voorkomen dat er apparaten op de Europese markt komen die digitaal onveilig zijn. De eisen gaan medio 2024 in en moeten consumenten en andere gebruikers beter beschermen tegen cyberaanvallen.
  2. Op donderdag 9 december 2021 organiseert Agentschap Telecom de vierde editie van het jaarlijkse symposium ‘Opstap naar weerbaarheid’. Thema van het symposium is de energietransitie en de afhankelijkheid van digitale ecosystemen. Vanaf vandaag start de inschrijving, deelname is gratis.
  3. Op 21 oktober 2021 bleek dat in een klantbrief van netbeheerder Stedin onterecht wordt verwezen naar Agentschap Telecom. De brief stelt dat wie geen nieuwe energiemeter laat plaatsen een last onder dwangsom van € 500,- krijgt. Stedin heeft al laten weten dat deze informatie niet juist is. Op onze website staat nadere informatie over elektriciteits-, gas- en warmtemeters. Daar vindt u ook een lijst met gas- en elektriciteitsmeters die niet meer voldoen. Afgekeurde meters moeten binnen anderhalf jaar zijn vervangen door goed werkende meters.
  4. Delen is vermenigvuldigen. Om te achterhalen of dat ook voor het gebruik van frequenties geldt, heeft Agentschap Telecom onderzoek laten uitvoeren naar de mogelijkheid van dynamisch spectrumgebruik. Dat is een manier om frequenties intelligenter te delen en ongebruikte ruimte te benutten.
  5. Agentschap Telecom doet onderzoek naar mogelijk ongewenste toegang tot de aftapvoorziening van KPN.