Agentschap Telecom Nieuws

Nieuwsberichten op Agentschap Telecom
  1. Slechte apparaten en ondeugdelijke installaties kunnen storende signalen in de ether veroorzaken. Deze etherruis kan op termijn leiden tot maatschappelijke ontwrichting of economische schade. Agentschap Telecom roept in haar jaarverslag op alleen apparaten met een CE-markering te gebruiken en altijd een deskundig installateur in te huren.
  2. Uit de schaderapportages van de netbeheerders blijkt dat het absolute aantal graafschades fors is toegenomen. Relatief is er sprake van een lichte stijging. Dit ondanks inspanning van de sector om vermijdbare graafschades terug te dringen.
  3. Het festivalseizoen komt er weer aan. Festivals en andere grote evenementen trekken vaak veel publiek. Bezoekers daarvan verwachten dat ze altijd en overal mobiel kunnen bellen en internetten. Bijvoorbeeld om video’s van optredens te streamen, te versturen of via social media te delen. Maar als veel mensen samenkomen op een bepaalde locatie is bereikbaarheid niet altijd vanzelfsprekend.
  4. Agentschap Telecom publiceert Staat van de Ether 2018 De komst van 5G is belangrijk voor Nederland. Het is een voorwaarde voor innovatie en economische groei. Voor 5G zijn antennes en glasvezel nodig. Agentschap Telecom signaleert grote verschillen in de regels die gemeenten daarbij hanteren. Dat kan de uitrol van 5G bemoeilijken en vertragen. Agentschap Telecom pleit daarom voor harmonisatie van lokale regels. Dat staat in de Staat van de Ether 2018 die vandaag is gepubliceerd.
  5. De Nederlandse Lilian Jeanty is gekozen als voorzitter van Radio Regulations Board (RRB).