Bent u radiozendamateur en wilt u zich bij calamiteten inzetten voor u mede mens dan is een functie als A.O.Z. ( amateur op zolder ) mogelijk iets voor u.

Wat willen wij:

Zoveel mogelijk radiozendamateurs bij DARES 2.0 betrekken om in Zuid Holland Zuid een zo groot mogelijk dekkend netwerk te krijgen.

Wat wordt er van u verwacht:

Dat u uw radiostation thuis beschikbaar wilt stellen, om berichten te verzorgen als contact met de hulpdiensten moeilijk of helemaal niet meer mogelijk zijn. Dat kan zijn door een langdurige stroomuitval, een grote telecommunicatie storing, overstroming natuurgeweld enz. juist dan kunt u veel betekenen voor u omgeving, straat of wijk.

U moet wel onder deze moeilijke omstandigheden verbinding kunnen maken met het DRCC (dares regionaal communictie centrum ) in Dordrecht te denken valt aan een noodstroomvoorziening, en apparatuur voor vhf/uhf met bijbehorende antennes, als u dat beschikbaar heeft is DARES naar u op zoek.

DARES Zuid Holland Zuid heeft al een vaste kern van 40 amateurs om het DRCC te bemannen en z.g. SILT taem’s ( snel inzetbaar landelijk team ) in te zetten en A.O.Z. deelnemers.

Als A.O.Z. hoeft u geen examen te doen, niet deel te nemen aan oefeningen en vergaderingen enz. u bent alleen zo veel mogelijk beschikbaar bij noodgevallen.

Heeft U belangstelling of wilt u meer weten kijk dan op www.dareszhz.nl

Deelnemer worden kan ook meld u aan op www.dares.nl bij regio 18 als A.O.Z.