Contacten met de veiligheidsregio Zuid Holland Zuid

Op vrijdag 6 februari heeft er een ori√ęnterend gesprek plaatsgevonden tussen de stichting DARES en de veiligheidsregio Zuid Holland Zuid. Hierbij waren aanwezig vanuit de veiligheidsregio een leider deelprogramma Crisisbeheersing, hoofd Gemeenschappelijke Meld Centrale Z.H.Z.¬† Regio Co√∂rdinator, en p.l.v. Regioco√∂rdinator.De aanleiding van het gesprek was de brief van B.Z.K.

¬†De inhoud van het gesprek had van beide zijde een ori√ęnterend karakter, wat¬†kunnen wij bieden en wat verwaht ¬†men van de stichting DARES. Met een presentatie over DARES met kenmerk Zuid Holland Zuid werd de doelstelling en de mogelijkheden van DARES nader toegelicht, waaruit blijkt dat er een duidelijke¬†meerwaarde is voor communicatie tijdens crisis situaties.

Vanuit de veiligheidsregio gaat men kijken om invulling te geven  DARES een plaats te geven in de regionale crisisbeheersing, en onderzoeken bij de gemeentes in de regio wat de behoeftes zijn, ook spelen waterschapen hierbij een rol. Uit gesprekken blijkt dat gemeentes en waterschappen nog te veel vertrouwen op het openbaar telefoon en gsm netwerk, bij uitval licht hier onze kracht. Het gesprek zal binnenkort een vervolg krijgen waarbij meer formele zaken aan de orde komen, want de totale invulling crisisbeheersing in de veiligheidsregio ZHZ moet in 2010 afgerond zijn. Omdat de gesprekken plaatsvonden in het hol van de leeuw is er gelijk een afspraak gemaakt voor een rondleiding op de GMC en de regionale brandweerkazerne deze zal plaats vinden in maart en is toegankelijk voor leden van DARES ZHZ.

Met groeten Bas PD0CAV
Regio Coördinator ZHZ